Antall besøkende: 1 099 240

Om Pomeranian

Om Pomeranian

OBS. Etter bytte av plattform vil flere av linkene ikke fungere. Siden er fortsatt under utvikling

pomeranian kennel, valper til salgs, til salgs, informasjon om pomeranian, pomeranian oppdrett, oppdretter av pomeranian, pomeranian farger,

Informasjon om Pomeranian

Diverse informasjon om pomeranianrasen.

(linkene er klikkbare)

Kelly: Hvit  pomeranian fra Bella klein

Opprinnelsesland Tyskland. Helhetsinntrykk Rasen virker tiltrekkende med sin vakre pels, som på grunn av den rikelige underullen står ut fra kroppen. Spesielt påfallende er den kraftige mankelignende kraven rundt halsen og den buskete halsen som bæres kjekt over ryggen. Det reveaktige hodet med de kvikke øynene og de spisse, små og tettstilte ørene gir rasens dets karakteristiske kjekke uttrykk.

Viktige proposjoner Forholdet mankehøyde:lengde = 1:1

Adferd/temperament
Alltid oppmerksom, livlig og usedvanlig hengiven ovenfor sin eier. Meget lærevillig, lett å oppdra. Deres mistro overfor fremmede og deres manglende interesse for jakt gjør dem til den ideelle vokter av gård og grunn; verken engstelige eller aggressive. Spesielt kan fremheves at rasen tåler allslags vær, er robust og har en høy levealder

Hode
Skalle Middels stort spisshundhode som sett ovenfra er bredest bak og avsmalner kileformet mot snutespissen. Stopp Moderat til markert, aldri utpreget.

Ansiktsregion
* Nesebrusk: Helt sort, rund, liten; mørkebrun hos brune hunder.
* Snuteparti: Ikke for langt, verken grovt eller snipete, men i proposjon til skallen. Ca 2:4.
Lepper: Godt sluttede, danner ikke noen fold ved munnviken. Gjennomfarget sort hos alle    fargevarianter, men mørkebrun hos brune hunder.

* Kjever/tenner: Normalt utviklede kjever. Saksebitt, tangbitt tillatt. Mindre premolarmangel             tolereres
* Kinn: Mykt avrundete, ikke fremtredende.
* Øyne: Middels store, mandelformede, lett skråstilte, mørke. Sort øyelokksrans hos alle fargevarianter, men mørkebrun hos brune.
* Ører: Små og relativt tettstilte, trekantete spisse, høyt ansatte, bæres alltid rett opprettstående med stive spisser.
* Hals: Middels lang, bredt ansatt i skulderen, lett nakkebue, uten løs halshud og dekket av manlignende pelskrave.

Helhetsinntrykk Rett, ganske bred front.
Skulder Langt og skråstilt skulderblad. Meget velvinket mot den like lange overarmen. Muskuløs og stramt tilliggende til brystkassen.
Albue Kraftig albueledd. Ligger tett til brystkassen, verken inn- eller utoverdreid.
Underarm Middels lang, grovlemmet i forhold til kroppen, helt rett. Gode faner på baksiden.
Mellomhånd Kraftig, middels lang. Danner en 20 grader vinkel med underarmens loddrette forlengelse.
Poter Så små som mulig, runde og sluttede, såkalte kattepoter, godt velvede tær. Sorte klør og tredeputer hos alle fargevarianter, dog mørkebrune hos brune hunder.

Kropp
Overlinje Utgangspunkt er spissen av de opprettstående ørene, går i myk bue over i den korte, rette ryggen. Den buskete, ringlete halen, som tildels dekker ryggen, avrunder silhuetten.
Manke/rygg: Den høye manken går umerkelig over i den kortest mulige, rette og stramme ryggen.
Lend: Kort, bred og kraftig.
Kryss: Bredt, kort, ikke avfallende.
Bryst: Dypt, godt hvelvet med velutviklet forbryst.
Underlinje/buk: Brystkassen når lengst mulig bakover, bare moderat opptrukket buk.
Hale: Høyt ansatt. Middels lang. Direkte fra haleroten føres den oppover og rulles forover og ligger godt ned mot ryggen. Meget busket. Dobbelt krøll i spissen tolereres.
Baklemmer

Helhetsinntrykk Meget muskuløse med kraftige bukser ned til haseleddet. Rette og parallelle.
Lår Lår og underlår omtrent like lange.
Knær Moderat vinklet kneledd. Kneleddet er kraftig og dreies verken inn- eller utover under bevegelse
Mellomfot Middels lang, meget kraftig, står loddrett på bakken.
Poter Så små som mulig, runde og sluttede, såkalte kattepoter, godt velvede tær, sterke tredeputer. Mørkest mulig klør og tredeputer.
Bevegelser Flytende og spenstige. Godt fraspark.
Hud Ligger stramt inntil kroppen uten folder.

Pels
Hårlag Dobbelt hårlag: Lange, rette, utstående dekkhår; kort, tykk, vattlignende underull. På hodet, ørene og forsiden av for- og bakben og poter er pelsen kort og tett (fløyelsaktig), på resten av kroppen er den lang og rikelig. Pelsen er ikke bølget, kruset eller ragget, ingen skill langs ryggen. Hals og skuldre er dekket av en tett man. Gode faner på baksiden av forbena; bakbena har fyldige bukser fra krysset ned til haseleddet. Halen har et busket hårlag.

Pomeranian Farger
•    Sort
•    brun
•    hvit
•    orange
•    gråsjattert alle fargenyanser som krem; krem-sobel; orange-sobel; black and tan (black & tan); spettet.
•    orange sobel, rød sobel, party colors,

 

Størrelse og vekt
Mankehøyde 20 +/- 2 cm (hunder under 18 cm uønsket)
Vekt Skal ha en vekt som passer til størrelsen.
Feil Ethvert avvik fra foregående punkter skal betraktes som feil. Hvor alvorlig feilen er, skal graderes etter hvor stort avviket er i relasjon til rasebeskrivelsen.

Grove feil – Bygningsfeil
– For flatt hode, utpreget eplehode
– Kjøttfarget nesebruks, lepper, øyelokksrender
– Hengende lepper
– For store og for lyse øyne
– For dårlige bevegelser
– Manglende ansiktstegninger hos gråsjatterte hunder

Diskvalifiserende feil
– Ikke lukket fontanell
– Over- eller underbitt
– Innrullete eller løse og hengende nedre øyelokk
– Kippører
– Tydelige hvite flekker på ikke hvite hunder
Aggressivitet. OBS Hannhunder skal ha to normalt utviklede testikler på normal plass.

Informasjonen om rasen er hentet fra flere forskjellige kilder og vi anbefaler å selv lese offenlig informasjon om rasen for å få så nøyaktig informasjon som mulig.

Pomeranian: Link til Hele Rasestandarden, finner du her (NKK)

Pomeranianhunder er ikke bare dyre, de er dyrebare!

GENERELT OM POMERANIAN

OM POMERANIAN

Pomeranian er en spisshund i miniatyr. Kroppsformen er kvadratisk. Den har et kileformet hode med bred, flat skalle, markert stopp og kort snuteparti. Små, stående ører. Pelsen består av underull og rikelig dekkpels, som sammen med de lange halehårene på den kveilende halen får hunden til å ligne en ball.

Hunden skal ha struttpels, ikke hengepels. Tidligere var svart en vanlig farge, nå domineres orange og rød. Maksimal mankehøyde er 22 cm. En hver mindre størrelse er akseptabel så lenge helhetsinntrykket og sunnheten beholdes.

En pomeranian er en svært liten hund, og det har særlig stor betydning i valpetida. Valpen veier fra 60-150 gram ved fødsel, og ved levering når valpen er 8 uker, veier den ca. 700-900 gram. Da sier det seg nesten selv at man må være svært forsiktig med den i valpetida. Valper må absolutt ikke mosjoneres, de skal selv få bestemme sitt tempo. Rolig lek, lekbetont innlæring og milføtrening er det valpen og unghunden trenger. Heller ikke unghunder bør ha for lange turer, mens voksne hunder derimot godt kan tåle en skikkelig tur i terrenget

Våre dagers dvergspisshunder begynner sin historie tidlig på 1800- tallet. På den tida fantes en lang rekke uensartete små spisshunder i Europa. De var ulike blant annet i farge. I Tyskland, Nederland og Belgia var svarte hunder de mest vanlige, I Frankrike hvite, og i Italia røde. De minste spisshundene fantes i tyske Pomern, nærmere bestemt i Samogita. Disse hundene ble i Sverige kjent som den pomerske spetsen, i England pomeranians, i Frankrike lulu og i Italia volpino.

På slutten av 1800-tallet ble det fart i avlen, og særlig la oppdrettere an på å få ned vekten på hundene. I 1888 ble den første utstillingen for spisshunder under 5 kg holdt i England. Den vanlige vekten for slike hunder var på den tiden 6-9 kg.

De største forandringene som har skjedd med rasen gjelder størrelsen og pelskvaliteten. På 90 år har vekten gått ned fra ca. 15 kg til ca 2 kg. Dessverre har ikke størrelsen på fostrene gått ned i samme takt. Pelsen skulle til å begynne med være silkeaktig, seinere blank, deretter gnistrende og endelig stri.

I 1907 holdt The Pomeranian Club sin første utstilling med 500 deltakende hunder, oppdelt i 40 klasser etter vekt, kjønn og farge.

De seinere tiåra har pomeranian vært mest populær i Japan, USA og Australia, i tillegg til England. I England svinger både popularitet og kvalitet en del på rasen, det kan et stykke på vei forklares med at mange gode avlshunder er blitt solgt til utlandet.

Vanlig levetid for en pomeranian er 10-15 år. Den er kjent for å være barnevennlig, og går som regel godt sammen med andre kjæledyr man måtte ha i huset. Den trives like godt i byen som på landet, og er kjent for å være relativt lett å trene. Vurderer man å anskaffe en slik hud bør man imidlertid være klar over at den krever relativt mye pelsstell.

Svakheter hos rasen: Også hos denne miniatyrhunrasen opptrer en del tilfeller av kneleddsfeil (patellaluksasjon). Det har vært noen tilfeller av hjertefeil. Allergi, uønsket pelsfarge og entropion er andre defekter som det forekommer en del tilfeller av. Fødselsvansker og testikkelmangel er vanlig i rasen. Forøvrig er hunden robust til tross for den beskjedne størrelsen.

 

Bella Klein´s Pomeranian – Pomeranian hunder Norway. Andre søkeord som kan benyttes for å finne mer informasjon: informasjon om pomeranian, pomeranian kennel, valper, pomeranian, pomeranian valper til salgs, pomeranian til salgs, informasjon om pomeranian, pomeranian oppdrett, oppdretter av pomeranian, hvit pomeranian, sort pomeranian, creme pomeranian, soble pomeranian, orange pomeranian, rød pomeranian, ulvegrå pomeranian, party pomeranian, pomeranian farger,omeranian kennel, valper til salgs, til salgs, informasjon om pomeranian, pomeranian oppdrett, oppdretter av pomeranian, hvit pomeranian, sort  creme  soble orange rød  ulvegrå  party pomeranian, pomeranian farger, Bella Klein´s Pomeranian – Pomeranian hunder Norway
 

More about pomeranian:

Not just good looks but also the pomeranian behavior will win anyone over to this breed.

These sweet little dogs are not only endearing to us because of how beautiful and fluffy they look, but also because of their typical pomeranian behavior.

Poms are so eager to please.

Pom Behavior

They just want to be loved.You couldn’t find a breed that longed to be patted and cuddled as much as these dogs.
This is one of the reasons that they are great for elderly people.As much as these adorable dogs love to have fun, and often do until very old, they are happy and contented to do whatever their owners decide. As long as they are by your side they can adapt easily and happily.

They can sense the mood of their owner extremely well and can usually tell if they are sick or unhappy. If the owner is happy and excited, then so is his pom. If his owner is not well, then he will just stay quiet, by his side. Because of this wonderful pomeranian behavior, he can adapt to life in an apartment, suburbia or a rural setting. These dogs are very happy little creatures and because of their size and character, they can live anywhere.

Although they can be vocal dogs, with training they only bark when neccessary, making it easier to live in apartments. They are also fabulous for car travelling. Their size and the longing to be near you means they enjoy every bit of being in the car.

Because they are naturally inquisitve and alert, they also get lots of enjoyment from looking out the window. Part of the pomeranian behavior is his loyalty and willingness to protect. His keen hearing and vision will pick up danger or strangers approaching. The pom will bark loudly enough to alert his owner and shock a stranger.
However, he will generally keep his distance while alerting his owner.

Once he knows everything is ok, he will in his own time attempt to be friends with the newcomer. If your pom does like the new person, which is highly likely, he will be friends for life, even if he doesn’t see that person for a long time. Poms have very good memories.

Another interesting aspect of pomeranian behavior is they are very routine dogs. They have an amazing ability to know when things should happen. I have heard many stories from pom owners about this trait that they have. I know my precious Molly will vocally let me know if her dinner is late or if we are staying up later than normal, she will tell us that we all must go to bed. She sleeps on the end of our bed and will not go without us.

She also knows that we often play a game with her and her teddy after lunch. If we do something else and forget, then she brings her teddy to us and lets us know very loudly that we forgot. Poms can also become very bossy if you let them, so you must train them, to let them know you are the boss or it can get out of hand.

I swear that they are human sometimes. My Molly does talk to me in her own way. There are different yaps and sounds for different reasons. This is an endearing part of pomeranian behavior.

My whole family loves Molly and she loves them all back 100%. She has been brought up with 2 children who are now young adults and we have never had a problem. Nor did we with my previous pom.

However, if you do have tiny children, please be extra careful as with any dog, they can be unpredictable. Especially toy breeds. Often, very young children can be rough without meaning to and can hurt or frighten your pom. It is in every dog breeds nature to react back!

Pomeranians are very easy dogs to train and you shouldn’t have a problem with house breaking them as they are very quick to learn and are extremely intelligent. Because of this pomeranian behavior, these dogs are now being used for assistant dogs, in particular to deaf people.

They respond quickly to phones ringing or door bells etc. The pom would have been trained specifically for his new owner and his particular needs. I know that my Molly hasn’t been trained for those things but because she is so in tune with what goes on in our home, she reacts accordingly. If our phone rings and we are detained and can’t get to it. She howls because she knows somebody should be answering it.

Most people would probably think that the pomeranian is just a cute fluffy lap dog, but nothing could be further from the truth. The pomeranian dog is much, much more than that.

There is so many interesting attributes to the pomeranian behavior.

* He’s a great watch dog.
* He’s always happy and fun loving.
* Always wants to please.
* Very intelligent and easy to train.
* Extremely loyal.
* Totally devoted and always by your side.
* Adaptable to most situations.
* Perfect size to take anywhere.
* Loves inside and outside.
* Loves being a part of the family.