Antall besøkende: 1 099 240

Våre anbefalinger vedrørende pågående hundesykdom

Kjære valpekjøpere, forverter og hundevenner!
Som vi leser i media i disse dager sprer det seg en uforklarlig og alvorlig tilstand blandt hunder, som i værste fall og dessverre i flere tilfeller fører til død.
Fordi ingen kan forklare hva dette er ønsker vi å beskrive noen forhåndsregler.
Unngå samling med hunder: Hundetreff, hundeparker, utstillinger, hundekurs ol.
Vi ønsker at hunder skal være sosiale, men inntil man har avklart hva dette er vil det være en effektiv måte å hindre smitte.
Hold gjerne lufteturen til kjent nærområde, ikke la hunder hilse på hverandre.
Unngå forbytte: Det er fra enkelte hold spekulert i om dette kan skyldes hundemat, da en av flere hunder som lever sammen har blitt utsatt for dette, og ikke flere. Vi tenker derfor at det kan være fornuftig å holde seg til det foret vi vet hundene ikke blir syke av, om det skulle vise seg å være nettopp dette. Anbefaler også å ikke gi godbiter da flere type godbiter har vært i søkelyset for sykdom den senere tid, spesielt tyggeben med kylling.
Kontakt veterinær: Om hunden kaster opp/får diare, får redusert allmenntilstand. Er det blodig diare og oppkast skal man alltid ta det alvorlig.
Vi skal være forsiktige med å skape hysteri, og vi må poengtere at nedsatt allmenntilstand og oppkast kan forekomme uten noe alvorlig bakenforliggende årsak, men når vi ikke vet hva denne sykdomstilstanden er vil vi alikevell oppfordre til å ta kontakt med veterinær, slik at de kan avgjøre om hunden skal inn til undersøkelse. Merk også at tidsforløpet ved denne sykdommen er veldig kort.
Anbefaler også alle å holde seg oppdatert i media, og spesielt sidene til veterinærinstituttet, se link:
Hilsen
Belinda og Bjørn-Tore

Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres