Antall besøkende: 1 099 240

Støtt Norske Servicehunder

servicehunden-marvin-og-kameratnorske-servicehunder-logo

Vi i Agria støtter Norske Servicehunder og vi ønsker å oppfordre våre venner til å være med å bidra slik at Norske Servicehunder kan fortsette
sitt viktige arbeid.

For mennesker med diagnoser som for eksempel Parkinsons sykdom, revmatisme og epilepsi vil en servicehund gi betraktelig økt livskvalitet og selvstendighet.

Servicehunder kan trenes til å utføre oppgaver som forenkler hverdagen for brukerne. Dette er oppgaver som å vaske klær, bære handleposer, løfte av telefonen eller plukke opp gjenstander som brukeren mister. De kan også læres opp til å utføre kritiske oppgaver som gjør at brukerne kan gå på jobb, bo hjemme og fungere i hverdagen som de ellers ikke ville hatt mulighet til uten en personlig hjelper.

I mars 1990 ble Anne Margrethe Nyhus utsatt for blind vold og skader i nakke og rygg gjorde at hun ble totalt avhengig av rullestol. Servicehunden Marvin er trent opp til å hjelpe henne med å kle på seg, vaske klær, bære ut søppel og hente telefonen om den ringer.  I 2014 ble Marvin en av Norges Dyrehelter i Agrias kåring. Se video med Anne Margrethe og Marvin fra tv2.

Får ingen statlig støtte

Norske Servicehunder er med sine 20 brukermedlemmer en veldig liten brukerforening. Servicehundene får i dag ingen statlig støtte og er avhengig av gaver for å kunne opprettholde ønsket aktivitetsnivå. Med sine 20 brukermedlemmer er Norske Servicehunder en liten brukerforening og de får ingen statlig støtte. De er derfor avhengig av gaver og støtte for å kunne drive.

En av deres viktigste oppgaver i dag er å jobbe for at servicehunder skal godkjennes og finansieres som offentlig dekket hjelpemiddel for fysisk funksjonshemmede, på samme måte som førerhunder er for blinde.

Støtt servicehundene

I sitt arbeid med å skaffe finansiering til servicehundene er Norske Servicehunder helt avhengige av støtte.

Ved å gi et bidrag kan DU være med å gjøre slik at de får midler til å gjøre en enda bedre jobb. Send SMS med kodeord HUNDEGAVE til 2377 og bidra med 100 kroner. Hver krone går direkte til dokumenterbare aktiviteter til hunder og brukere

Er du fortsatt usikker på hvor viktigheten av en servicehund? Frem til juleaften vil Norske Servicehunder i samarbeid med oss i Agria Dyreforsikring daglig dele små eksempler på hva en servicehund gjør i hverdagen og hvor mye de betyr for sine eiere.

www.bellaklein.no

Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres