Antall besøkende: 1 099 240

Sjokkerende pomeranian annonser på finn.no

Vi er innimellom inne på finn.no og titter på annonsene som ligger der. I dag var vi inne og kikket og fikk sjokk. Hva i all verden er det som selges under navnet pomeranian???? Halvparten ser ikke ut som pomeranian hunder og man kan se lang vei at her er det blandingshunder. Kjempe ører, lange ben, dårlig pels, store utstikkende øyne osv. Enda mer provosert blir vi når vi ser annonsene med overskrifter som «Eksklusiv chihuahua og pomeranian blanding» som selges til dyrere pris enn en Chihuahua fordi det er blandet inn en dyrere rase. En blandingshund burde etter vår mening vært solgt til halv pris.

Og så alle svenske annonsene: Transport kan ordnes til halv pris», «transporteres til Oslo for 1500 kr«osv. Er dere virkelig intr. i å kjøpe av en oppdretter/selger som ikke er intr i hvor valpen havner? Det er en grunn for at disse annonsene ligger der og for at disse fortsetter. Det er fordi det er et marked. Noen er faktisk villige til å kjøpe disse hundene fordi de som valper ser så søte ut.  Vi får ofte telefoner fra folk som har kjøpt feks i Sverige og som har spørsmål om det er riktig at valpen deres skal veie 4 kg i en alder av 5 mnd. Svaret er NEI!. Les rasestandaren.

I tillegg vet man så lite om disse hundene og linjene og kan ende med å bruke masse penger på utredning og medisiner, vetinær osv fordi valpen rett og slett er syk, avlet på foreldre med mye feil osv.

Og så alle som legger ut annonser til parring:

Det ser ut som det parres uten mål og mening og det selges valper til gud og hvermann og selgerne vet ingenting om verken mor eller far til valpen, fordi de faktisk bare er «mellommenn».

Se en artikkel som vi skrev tidligere om smugling HER

Passer nok godt å fortsette innlegget med å gi noen vellmenende råd. Sørg for all del og kjøp av en seriøs oppdretter!

HVA DU BØR VITE FØR DU SKAFFER DEG HUND

1. Vurder omplassering

Hvis du er ute etter å gjøre hund til en del av familien din, sjekk omplasseringshunder først. Ikke bare vil du redde et liv, men du vil sikre at pengene ikke kommer til å støtte en valpefabrikk. Det er mange hunder som venter på hjem i «tilfluktsrom» over hele landet, og anslagsvis én av fire er en renraset!

2. Internettkjøpere, pass opp!
Kjøpe en valp fra Internett kan være risikabelt. Hvis du kjøper en valp basert på et bilde og en telefon, har du ingen mulighet til å se valpens linjer eller møte hans foreldre. Hvis du blir forelsket i en valp over Internett, bør du avlegge et besøk hos oppdretter selv og følge retningslinjene for hvordan du kan gjenkjenne en ansvarlig oppdretter.
3. Lær og gjenkjenne en ansvarsfull oppdretter.

Dersom du velger å kjøpe fra en oppdretter, må du huske på at ansvarlige oppdrettere har hundene sine interesser i tankene. De er ikke bare interessert i å gjøre et salg, men i å plassere sine valper i gode hjem. En ansvarlig oppdretter bør granske deg så grundig som du gransker dem. Lær hvordan du kan finne en god oppdretter Her: Learn how to find a good breeder.

• Ideelt sett holder sine kjæledyr som en del av familien.
• Oppfordrer deg til å møte og tilbringe tid med valpens foreldre, og her kan du se hvor de tilbringer mesteparten av sin tid. Området er rent og godt vedlikeholdt.
• Insisterer på å møte potensielle adoptivfamilier. Vil ikke selge sine hunder til hvem som helst.
• Selger ikke dyrene sine for unge. Selger valper først etter at de er 8 til 10 uker gamle

• Kan gi referanser fra andre familier som har kjøpt valper.
• Holder avlshunder med sunn variert mat, og godt sosialisert.
• Gir profesjonell veterinær omsorg for alle sine dyr.
• Utfører helse tester på fedre og mødre før avl for å sikre at disse valpene ikke har genetiske defekter.
• Har et godt forhold med en lokal veterinær og kan vise deg helseattester.
• Baserer oppdrettet på helse, alder, tilstand og recuperative evner.
• Driver ikke avl på ekstremt unge eller gamle hunder.
• Diskuterer positive og negative sider ved hunden med potensielle eiere.
• Oppmuntrer til flere besøk for å møte valpen.
• Vil ta tilbake hunder ved minste tegn til misslighold eller vanskjørtsel.

4. Se hvor din valp ble født og vokste opp.
Se hvor valpen ble født og oppvokst. Et tegn på at du snakker til en skruppelløs oppdretter er at de ikke vil la deg se hvor valpen ble født eller ønsker å møte deg et annet sted enn hjemme hos oppdretteren. Spør alltid om å se hvor valpen er vokst opp og å møte både foreldre eller i det minste mor til valpen du ønsker å kjøpe. Be om å få se området der mor faktisk lever.

  • Vær obs på at det også finnes oppdrettere som ikke er representert på Internett. Og for all del; IKKE la deg blende av ei pen nettside, (Sjekk huneholdet/oppdrettet «bak» nettsidene. Alle kan skaffe seg ei pen nettside hvis dem vil)
  • Ta kontakt med valpeformidler av rasen du skal kjøpe valp fra!
  • Ikke kjøp valp hos en oppdrettet som snakker nedsettende / slarver om andre i hundemiljøet. Her som ellers i livet: vedkommende vil garantert slarve om deg når du snur ryggen til.
  • Det er lurt å spørre seg frem hos vanlige hundeeiere av rasen du skal kjøpe fra. De vil sannsynligvis gi deg opplysninger bygget på egne erfaringer, både hva valpekjøp og senere oppfølging av valpen angår.
  • Kjenn etter «i magen»! Du må kjøpe valp der du har en god og trygg følelse for oppdretter, valp og oppfølging etter valpekjøpet.
    Kjøp valp der du har en god følelse av å bli hørt, forstått og ikke minst der du får en «god kjemi» med oppdretteren.

Du bør forvente at oppdrettere som selger valper til full pris, også selger dem  med standard NKK-kontrakt.


Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres