Antall besøkende: 1 099 240

Nye regler for reise med hund mellom Norge og Sverige

20130222-164751.jpg

Det er 25.02.2013 fastsatt endringer i reglene for innførsel av hund, katt og ilder til Norge. Endringene trer i kraft 1. mai 2013. Det er særlig reglene om behandling mot revens dvergbendelorm, reglene om innførsel av hunder fra Sverige og reglene om innførsel av hunder, katter og ildere fra tredjeland som er endret. Bakgrunnen for endringene er blant annet at vi på denne måten forsøker å unngå smitte av dvergbendelorm til Norge.

Endringene medfører nye krav til behandling av hunder som innføres til Norge fra alle andre land enn Finland, Storbritannia, Irland og Malta. Den største endringen er i forhold til innførsel av hunder fra Sverige. For personer som importerer eller har med seg hunder fra Sverige innføres krav om id-merking og pass for hunder på samme måte som for hunder fra andre EØS-land. Hundeeier kan ikke lenger utføre og dokumentere bendelormbehandlingen selv. Dette må heretter dokumenteres av veterinær. Norske hundeeiere som reiser tur/retur Sverige blir også omfattet av disse kravene.

For de som reiser med hunder fra Svalbard til fastlandet blir det også tilsvarende regelendringer.

Det blir ikke lenger krav om bendelormbehandling ved innførsel av katter.
Disse reglene gjelder uansett om du skal på ferie med kjæledyret ditt eller tar med et dyr fra et annet land til Norge. Pass på å ha alt i orden så slipper du dyre og upraktiske forsinkelser.

 

Følgende krav gjelder for alle kjæledyr som skal inn i Norge

Hva skjer når du kommer på grensen til Norge?

 

 

Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres