Antall besøkende: 1 099 240

Noen råd og tips om rasen POMERANIAN fra Bella Klein´s pomeranian

NOEN RÅD OG TIPS OM RASEN POMERANIAN

Vasking

Til å vaske hunden skal du bruke en god shampo. Husk å skylle pelsen godt. Få ut alle såperester. Tørk den godt. Bruk helst en hårføner, men pass på at du ikke brenner hunden om føneren blåser varm luft.  Hold føneren i god avstand fra hunden og ta gjerne pauser så ikke hunden blir ”hetet” opp av føneren. Vask den når du kjenner at det begynner å lukte hund eller at den er møkkete. Ellers så vasker vi hunden .

pomeranian valper

Pelsen

Pommen´s pels består av to hårlag, underull og dekkpels. Fra fødselen har den en valpepels som den skifter når valpen er ca. 4 til 6 måneder gammel. Men det kan også ta opp til et år før den har fått sin voksenpels. I noen tilfeller så kan det også gå opp mot 3 år før en bra pels er klar. I den tiden hunden skifter pels, kan den se veldig pjuskete ut. Den skal børstes godt igjennom minst 1 gang i uken. Da børster du pelsen hele veien fra rot til tupp. Dette for å unngå floker. Du skal børste pelsen forover mot hodet. Børst godt på baksiden av ørene og bak på halen og rundt analåpningen. Bruk en god børste. Mens den er en valp så kan du bruke en karde. Men denne kan ødelegge pelsen hos en voksen. Til en voksen anbefales en Mason Pearson børste(natur/nylon). Bruk gjerne ett bord til å stelle den på om den skal brukes som en utstillingshund. Om den er bare til kos så legg den i fanget.

Tenner

Valpetennene skifter den når den er 4-6 måneder. Pass på at den ikke får dobbel tannrekke. Om noen tenner sitter igjen kan dette skade eller gjøre at de nye tennene blir skjeve. Sitter det valpetenner igjen så kontakt dyrlegen. La det ikke gå lengre enn til at valpen er ca. 7 måneder. Ett godt råd er å børste tennene ofte. Tannpasta og børste får du kjøpt i de fleste dyrebutikker og hos noen apotek. Bruk ett bord når du steller tennene på hunden på. Da lærer den seg at det ikke er farlig og det blir bedre for en dyrlege å undersøke den og også for en dommer på utstilling å titte på tennene. La gjerne andre se på tennene også.

Oppdragelse

En valp på 8 uker har intelligensen til et barn på ca. 2 år. Det er derfor nødvendig å oppdra valpen fra du får den i hus. En Pomeranian er veldig lærevillig, den vil gjøre alt for å få en godbit. Den er ingen ”allemannshund” og den knytter seg sterkt til sin familie.

Vaksiner

Hold hunden vaksinert. Første vaksine får valpen når den er 12 uker gammel. Revaksineres da etter 1 år. Om du skal ha den med deg til andre land enn Sverige så må den rabiesvaksineres. Dette tar noen måneder så beregn deg god tid til vaksineringen. Man tar 2 vaksiner med 1 måneds opphold. Deretter skal det gå minst 120 dager før man tar en blodprøve. Denne skal analyseres og tar ca.2-4 uker. Tenk også på at det ikke er alltid at rabiesvaksinen fungerer på første forsøk og at man da må vaksinere på nytt og ta ny blodprøve.

Forsikring

Det er meget lurt å forsikre hunden sin. Kontakt ditt forsikrings-selskap for ett tilbud. NKK har ett samarbeide med Agria forsikring. De har forskjellige pakker som du kan velge mellom. Agria

Nyttig

Lær den å komme når du roper. Å være hjemme alene. Gå pent i bånd. Lær den hva den får lov og ikke får lov til. Oppdra den slik du oppdrar ett barn eller en stor rase. La deg ikke lure av det søte utseende. Den har en sterk vilje og utnytter gjerne eierens svake punkt.

Hva den kan spise.

  • Kjøtt: Alle typer kjøtt, men de skal ikke ha fuglebein. Gi ikke kjøtt alene, men bland det med andre matvarer.
  • Fisk: Alle former for fisk, men ikke fiskeben.
  • Egg: Ikke rå eggehvite.
  • Frukt og grønnsaker: En rå gulrot er godt for å holde tennene rene. Kål kan gi luft i magen.
  • Ben: Alle typer, men ikke ben av gris. De kan splintres opp og sette seg fast.
  • Tørrfor: Alle typer tørrfor. Hør med din oppdretter hva denne har brukt. Eller prøv deg frem med fortyper til du finner ett for din hund trives med.
Bella Klein´s pomeranian (Bella Klein´s Juicy)
Bella Klein´s pomeranian (Bella Klein´s Juicy)

Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres