Antall besøkende: 1 099 240

Marko har fjernet ektopiske cilier i dag hos Sørum & Fet Veterinærkontor

I dag har vi vært hos veterinæren og fjernet Ektopiske Cilier på øynene til Marko.

Marko har hatt mye problemer med rennende øyne. De har vært konstant våte og vi har tørket og rengjort opptil flere ganger per dag. Pga fukten, har har blitt veldig «rosa» rundt øynene. Vi har renset med Jean-Peau, saltvann, brukt antibiotika, før vi fant ut hva som egentlig plaget han. Vi tok han til grundig sjekk hos veterinæren ettersom vi ikke har fått bukt med problemer. Der fant de ektopiske cilier.  Hva er «Ektopiske cilier»?

Ektopiske cilier

Ektopiske cilier er en tilstand der enkelte, ekstra øyenhår sitter 2-6 mm innen for øyelokkskanten, på innsiden av det øvre øyelokket. De er gjerne rettet direkte inn mot hornhinneflaten og kan forårsake sterk irritasjon, som kan resultere i betennelse og sår på hornhinnen. Problemet kan fjernes kirurgisk.

I dag ble de brennt bort med et apparat som er spesielt egnet til dette. Lærdommen etter dette, er at det er ikke alltid bra å «kjøre på» med antibiotika og håpe på det beste. Man må undersøke godt å finne ut hva som faktisk forårsaker rennende øyne og så gjøre noe med dette og ikke bare holde det i sjakk.

Her har Marko sovnet og er klar til å få brent bort irritasjonsmomentet!

IMG_8156

*

Alt var veldig velykket. Han har ikke rennende øyne  etter at han kom hjem, men er veldig slapp stakkar.

Marko hjemme igjen og er fryktelig trøtt
Marko hjemme igjen og er fryktelig trøtt

Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres