Antall besøkende: 1 099 240

Lille nydelige creme pomeranian hannen «Dennis» ble bare litt over 1 år

IMG_0857De siste ukene har vi vært preget av en forferdelig tragisk og utrolig trist hendelse. Lille Dennis måtte bøte med livet pga feil veterinærbehandling og feil-informasjon av farmasøyten på apoteket. Eieren handlet i god tro og gjorde nøyaktig som de hadde fått beskjed om  hele veien av både veterinæren og rådene fra farmasøyten. Nå sitter de igjen, totalt utslitte etter 2 forferdelige uker, uten Dennis og med en forferdelig skyldfølelse.

Farmasøyten på apoteket hadde vist de hvor mye Metacam, medisin de måtte dra opp i sprøyten som de skulle gi han. Nå viser det seg at dosen hun viste de, er dosen en 30 kg´s hund skal ha, ikke en hund på 3kg.

Her er deres historie:

«Hvil i fred vår vakreste lille Dennis

Vi vil dele vår uvirkelige triste og tragiske historie for å at man kan minne hverandre på at man må være ekstra på vakt når det gjelder resepter på medikamenter til våre små.

Vi var en tur hos vetrinær tirsdag for 2 uker siden da lille Dennis ikke var helt i from.
vi ble sendt ut igjen med et smertestillende som heter metacam. Da Dennis hadde antagelig fått en strekk i nakken sin.
Vi reiste innom apoteket på veien hjem og hentet ut medisinen og fikk instrukser på hvoran vi skulle dosere med sprøyten som fugte med esken og hvor på skalaen på sprøyten vi skulle trekke opp til. Vi dro hjem og ga han første dosen og tenkte ikke noe mere over det,Dennis virket kvikkere og helt normal allerede dagen etter.

Da vi kom hjem torsdag kveld var Dennis i dårlig form og han kastet opp den kvelden. Jeg ringte ned til vetrinæren vi hadde vært hos og vi skulle gi han biola og ris og se ann over natten. Den natten ble han bare værre og etter noen samtaler med vetrinær, dro vi ned tidlig på fredag morgen.

Vetrinæren fant «luft» i magen på røntgenbildene og vi fikk med oss røntgenkontrast som viste passasje i tarmene hans. Vi var på sjekk senere den dagen og han trodde det var en liten betennelse.

Lørdag var vi også hos vetrinær som vi fikk Flagyl som er antibiotika, men dette kom bare opp igjen som med mat og vann vi fikk i han. Jeg var veldig bekymret og ringte veterinær ett par ganger lørdag kveld også. På søndag var vi igjen en tur hos vetrinæren da Dennis var så syk at han klarte ikke stå på bena. Vi spurte om han hadde tenkt til å t blodprøver, men det skulle han ikke. VI fikk heller med oss mat for alergi og veterinæren sa at vi skulle reise inn til Oslo Vetrinærhøyskole på mandag,  om dette ikke hjalp.  «Der får man svar på blodprøvene med en gang» sier veterinæren da, samtidig som han understreker at dette kunne være en matalergi.

Vi kjørte samme kveld inn til Oslo Vetrinærhøyskole, da vi ble enda mere bekymret for Dennis da vi kom hjem fra veterinæren.
Da vi kom inn til Oslo var Dennis så syk at hadde vi ventet til man som vi fikk beskjed om kunne Dennis dødd hjemme av væsketap som fort oppstår på disse små hundene hvis de ikke får i seg nok mat og vann. Han som han ikke hadde gjort fra tor-søn.:(han ble lagt inn og fikk intravinøst og antibiotika og de fant veske i buken hans, og konkluderte med bukhinnebetennelse.
Over natten var han stabilisert, men de måtte jo finne årsaken til betennelsen. Etter en del samtaler med spesialister fant vi ut på tirsdag at han har fått overdose av Metacam. Antagelig for sterk variant og den største feilen, doseringen. Man følger jo instruksene man har fått på apoteket.
Jeg ble helt fra meg da jeg fikk høre og skjønte at han hadde fått for stor dose!!!! hvordan kan dette skje???:(

Det positive var at de nå hadde funnet årsaken og da kunne de behandle på riktig måte. Vi besøkte han hver dag og det så ut til at de kunne redde han. Vi fikk han til og med hjem på perm fredag til lørdag, men vi valgte å reise inn fredag kveld, siden vi var usikre på tilstanden hans som ikke er så lett for oss å diagnosere. På lørdag fikk vi tlf om at dennis hadde blitt værre og at han hadde mistet mye blod og trengte blodoverføring. Dette gikk bra og han fikk opp blodprosenten og svarte veldig positivt på dette. ….Men så ble det funnet ett hull i magen hans som de ville vurdere til operasjon.
Dette kunne være løsningen på å få han frisk.. men da de åpnet magen hans så de raskt at dette kunne de ikke redde:( det var så ødelagt inni der og det beste var om han fikk slippe der han allerede lå og sov:(

Dette er de vanskligste 12 dagene noen gang i vårt liv.man sitter med så ufattelig stort håp og så plutselig er det ikke mere liv der. Det å se den lille hjelpesløse kroppen og de spørrende øynene som titter på deg hver gang du kommer inn dit. hvorfor er jeg her?og det å reise derifra uten å vite når han får være med oss hjem igjen.. dette er noe av det mest tragiske som kunne skje. hadde det ikke vært for den medisinen og doseringen,hadde ikke vår Dennis vært borte nå:( men ikke mist at vetrinæren ikke så hvor syk han var er utrolig skremmende,for man stoler på vetrinæren og tenker at han har kontrollen på dette.for våres del kommer vi til å være ekstra påpasselig neste gang vi får skrevet ut resept og vi setter selfølgelig ikke bena våres innenfor døren til den vetriæren igjen.og ikke minst bli enda mere skeptisk og overbeskyttende når man er på vetrinærbesøk. og dobbelt sjekke resept og dose på apotek:(. dette er jo sånne ting som overhode ikke skal skje!!!det er en stor sorg som gjør ubeskrivelig vondt,men
vi er takknemlig for innsatsen på oslo vetrinærhøyskole og vet hvor vi bør dra om man er i tvil.

Du har vært alt vi ønsket oss lille Dennis vår,og vi savner deg så ufattelig mye<3
med deg har vi hatt det beste året,mnd og dagene i livet vårt<3

hvil i fred»

Dette er det unge parret som hadde Dennis, sin historie! Hvordan hadde du følt deg om dette skjedde din hund?

legg gjerne igjen en hilsen til eierne til Dennis, som har det svært tungt nå.

Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres