Antall besøkende: 1 099 240

Hund drept av ulv på Lindeberg i Oslo

Vi har valgt å legge ut denne triste artikkelen fra vg.no, til informasjon. Rovviltansvarlig for Oslo og Akershus hos Statens Naturoppsyn, Jan Huseklepp Wilberg sier i artikkelen lenger ned «tror ikke det er noen fare for folk, men kan ikke utelukke at ulven kan gjenta angrepet på hunder som går løs.»

 

OBS: Sterke bilder på lenkene.

 

VG.NO:

Som vanlig skulle hundeeier Oddbjørn Rosendal (63) gå kveldstur med hunden sin klokken 23 søndag på Lindeberg i Oslo.

– Hun var på hugget allerede på parkeringsplassen, og været ett eller annet oppe i skogen. Som elghunder flest liker hun å ta turer på egen hånd. Da vi kom opp i skogen forsvant hun innover, og kort tid etterpå hørte jeg en slags skriking. Jeg prøvde å gå etter, men klarte ikke å lokalisere hylene, sier Rosendal til VG Nett.

Siden det var blitt mørkt, og Wendy ofte ble borte noen timer før hun kom hjem på egenhånd, satte Rosendal døren på gløtt for at hun skulle komme inn.

Fant en blodig plass

Morgenen etter gikk han opp i skogen for å se etter hunden, men var ikke klar for synet som skulle møte ham.

– Klokka var vel 05.30 da jeg tenkte at noe må ha skjedd, så jeg tok med meg labradoren Kanga på tur. Den gikk rett opp til der Wendy hadde blitt drept. Jeg fant en blodig plass hvor halsbåndet var. Fire – fem meter lenger borte lå den døde kroppen, sier Rosendal.

Drapet bærer preg av kamp, og det var mye blod i snøen, skriver Groruddalen Avis, som først omtalte saken.

Etter å ha funnet sin døde venn, tok han kontakt med Statens Naturoppsyn. De er ikke i tvil om at Wendy har blitt drept av ulv.

– Jeg har vært og sett på denne hunden. Det er ulv som har bitt den i hjel ut ifra det vi fant på stedet. Måten den er bitt på, kraftige bitt på rygg og nakke, og blitt spist av, samt sporene etter labber og størrelsen på dem gjør oss sikre på at det er ulv, sier Jan Huseklepp Wilberg, rovviltansvarlig i Oslo og Akershus hos Statens Naturoppsyn, til VG Nett.

Ikke fare for folk

Wilberg tror ikke det er noen fare for folk, men kan ikke utelukke at ulven kan gjenta angrepet på hunder som går løs.

ROVVILTEKSPERT: Jan Huseklepp Wilberg, rovviltansvarlig for Oslo og Akershus hos Statens Naturoppsyn. Foto: Statens Naturoppsyn

– Jeg kan verken utelukke eller si noe om det. Det er sånt som skjer innimellom. Det ble tatt en hund av ulv i Østerdalen nå på lørdag. Det er jo 500 meter til skogen, så for ulven er det midt oppe i skogen, sier Wilberg.

Han tror ulven det dreier seg om er et streifdyr, men ga opp å spore ulven.

– Vi har hatt ulv i Østmarka flere ganger, og streifdyr forekommer ganske jevnlig. Det er nok umulig å finne ulven. Vi fant bare enkelte fotavtrykk på grunn av den harde snøen, så det var ikke mulig å gå etter den eller spore den, sier Wilberg.

– Har hatt det fritt og godt

Rosendal ventet ikke at hunden skulle bli tatt av ulv i dette området.

– De som går med hund her i området får nok bakoversveis nå. Det er klart det er kjempetrist. Hun var min beste venn, og jeg har gruet meg til den dagen jeg eventuelt måtte avlive henne. Hun har hatt det fritt og godt, har hatt en god livskvalitet og vært med på elgjakt hvert år. På sikt kommer jeg nok til å skaffe meg en ny elghund, sier Rosendal.

BESTEVENNER: Elghunden Wendy, her avbildet sammen med eieren Oddbjørn Rosendal, ble funnet drept av ulv. Foto: Privat

 

 

Se artikkelen på vg.no HER (Publisert 05.03.2012)

Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres