Antall besøkende: 1 099 240

Et koselig innlegg skrevet om pomeranian, av Sherin Wisniewska

En av våre valpekjøpere Sherin, har skrevet et innlegg på sin blogg: http://lifestyleblogs.no/beautyspot/2012/04/23/pomeranian/ og vi syns det var så hyggelig og flott skrevet at vi spurte om å få poste hennes innlegg her. Og det fikk vi :)Sherin driver en skjønnhetssalong i Oslo som heter Beautyspot. Ta en tur innom hjemmesiden hennes og se her: http://www.beautyspot.no/

Her er det hun skrev på sin blogg:

Pomeranian

Posted on 23. april 2012

Fikk en forespørsel om å skrive litt om erfaringene mine rundt hunderasen pomeranian, siden lille Simba er det :)

Jeg har egentlig aldri vært en hundeperson, og har faktisk hatt katt tidligere. Jo mer etablert jeg ble, desto mer begynte jeg å tenke på hund. Etterhvert leste jeg masse om ulike raser på nettet, og tankene mine ble dratt mer og mer mot pomeranian. Husker også at jeg vurderte raser som mini-pincher og jack russel terrier, men jeg klarte ikke helt å glemme de små søte pelsdottene. Kriteriene mine for hund var at den måtte være liten, intelligent, lett og lære opp og samtidig aktiv avhengig av meg og mitt tempo. Og det føler jeg virkelig at jeg har fått! Simba er som en stor hund i en liten kropp, og går gjerne turer på 3 timer, MEN det er ikke noe han krever…Puh! Han lærer ting veldig fort, men er også et lite stabeist med utrolig sterk personlighet.

Først dagen i nytt hjem. Vekt: 780gram.

Før vi kjøpte han så hadde jeg faktisk vurdert det fram og tilbake i over ett år, med andre ord IKKE gjør noe forhastet! Det er tross alt et lite levende vesen som du er ansvarlig for de neste 15 årene, med turer 3 ganger om dagen+ masse kos ♥ Jeg søkte uendelig mye på nett etter både informasjon og ulike kenneler. Valget fallt på http://www.bellaklein.no og jeg har ikke angret ett sekund! Vi ble godt mottatt og gjort oppmerksomme på at det kunne ta lang tid før vi kunne kjøpe valp. Kullene er veldig små (2-3 stk) og mange som ønsker nettopp denne rasen. Jeg ble godt kjent med Belinda som driver det, og fikk faktisk låne/passe en liten pommejente ved navn Ally i to helger. Dette var veldig viktig for meg, da jeg fikk se det i realiteten hvordan det er å ha hund. Hun var helt fantastisk og jeg tenker ofte på henne den dag i dag! :) Det endte selvfølgelig med at jeg fikk ENDA mer lyst på en liten pomme, og sa til Belinda at jeg gjerne ville vente. Etter omlag 1 måned fikk vi spørsmålet om vi var klare for å bli valpeforeldre! Det gikk mye fortere enn forventet og jeg var i syvende himmel. Simba ble født 8.mars. 2010 (på selveste kvinnedagen) og 9.mai hadde jeg han i armene mine ♥ Når vi hentet han på kennelen så ble han tilslutt så sliten at han sovnet i armene mine…elsk… Bilturen hjem gikk strålende og han er heldigvis kjempeglad i å kjøre bil. Halvbroren hans Theo, som fetteren til sambo har, blir (ble i alle fall) veldig bilsyk. Dette er dessverre ikke noe man kan styre, og skjer på samme måte med noen hunder, som med mennesker.

Her er noen kortere punkter som man bør være klar over:

– Som regel så får man ikke velge hund, nettopp fordi kullene er så små og mange ønsker de. Hvis man er villig til å vente en stund, så tror jeg det er lettere å velge seg en. Vi valgte ikke Simba, og han ser helt annerledes ut nå (både fargen og pelsen) enn hva han gjorde når han var valp. Anbefaler alle å “ta” det man får, på samme måte som når man føder barn…hihi! Du ser forresten på bildene hvor mye han har forandret seg.

– Vær nøye med valg av kennel, og styr helst unna finn.no. En seriøs oppdretter av pomeranian føler jeg ikke trenger å selge valper på den måten. På denne siden: http://www.pommene.no/Oppdrettere.php finner du oppdrettere av pomeranian. Ta kontakt med en av de.

– Prisen på en pomeranian er ganske så lik de fleste steder. Jeg betale 23 000,- for min og under 20 000,- er en urealistisk pris, såfremt du ikke kjøper i utlandet, noe jeg ikke anbefaler. Mye smuglede hunder i omløp, og en industri jeg IKKE støtter!!

– Kjøp hund med stamtavle så vet du hva du får, både med tanke på sykdomshistorikk, men også den faktiske rasen! Jeg har personlig snakket med folk og sett folk som tror de har kjøpt pom, men når den blir voksen så blir den plutselig 5-8 kg og en av de andre rasene innen spitz familien. En pomme veier sjelden over 4 kg, såfremt den er normalvektig, og rasestandard er vel på nærmere 2,5-3 kg.

– En pomeranian tåler enormt mye, så behandle den som en hund og ikke en pingle! De klarer fint å gå i trapper, lekeslåss og hilse på og leke med store hunder. Simba fikk seg en på tryne av de “store gutta” mer enn en gang når han var valp, og det ordnet de fint opp i seg i mellom samtidig som han lærte å vise mer respekt for de eldre ;) Når det skal sies, så skal man selvfølgelig vise hensyn og passe på nurket sitt!

– Et tips som vi gjorde var å ha “hoppetrening” med Simba den første tiden når han utviklet seg. Vi startet smått og lot det bli høyere etterhvert. De har utrolig små og tynne ben, som er relativt skjøre, så det er lurt å bygge litt muskler på de :D

– Mitt siste og nesten beste tips (som Belinda rådet oss til) er: Husk at hunden skal tilpasse seg deres tilværelse, og ikke motsatt. Du trenger med andre ord ikke å ha med hunden på jobb eller ta fri i flere måneder. Bare vær litt fleksibel de første ukene, så klarer de seg fint hjemme alene i 6-8 timer etterhvert.

NB: Dette er mine erfaringer og tanker, og er på ingen måte en fasit eller bastant uttalelse! Kom gjerne med innspill eller rettelser hvis du ser noe, eller still spørsmål hvis du lurer på noe ♥

;-)

Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres