Antall besøkende: 1 099 240

En hund kan hjelpe barn med problemer verken medisiner eller vi mennesker kan. Pomeranian vil fungere som verdens beste Bamse

Hunden bedre trøst enn bamsen

En undersøkelse fra Østerrike viser at en hund kan roe et urolig barn bedre enn en bamse – til og med bedre enn en vanlig voksen!

IMG_0736.JPG

Undersøkelsen omfattet en rekke barn som hadde vært utsatt for situasjoner med atskillelse og lettere stress. Deretter målte man nivået av stresshormonet kortisol hos barna mens de fikk trøst av en snill voksen, et kosedyr eller en hund. Resultatet viste at det var hunden som ga best trøst.

– En hund kan hjelpe et barn med å åpne seg, snakke om et problem og fortelle hva som har hendt. Hunden gjør det lettere for barnet å snakke og føle seg trygg under samtalen, sier Kurt Kotrschal, professor ved zoologisk institutt ved universitetet i Wien. Han mener dette viser at hunder kan være til stor hjelp når barn rammes av for eksempel ulykker eller sjokk.

Dette kan vi i Bella Klein´s Pomeranian bekrefte. En dag i fjor sommer kjørte vi rett på etter en ulykke med 6 biler involvert utenfor Strømstad. Bjørn-Tore stoppet bilen. Ettersom han jobber i ambulansen, gikk han ut av bilen for å hjelpe, mens jeg avskjærte trafikken. Ved den ene bilen var det en skadet mamma, en perpleks pappa og 3 unger som stod ved siden av og gråt. Jeg som verken kan førstehjelp eller annen livreddnig og i tillegg ikke liker å se ulykker og sykdom, kunne ikke gjøre annet enn å ta barna bort til bilen vår. Der var nemlig lille Toby. Barna fulgte med meg og hikstet og gråt hele veien bort til bilen. Da vi kom frem og de fikk Toby i armene sine, glemte de hele ulykken, smilte av glede over å se en så nydelig hund og glemte helt at mammaen deres lå skadet utenfor bilen 30 meter unna.

Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres