Antall besøkende: 1 099 240

Allergi og pomeranian

ALLERGI OG HUND Å være allergisk og ha hund eller være i nærheten av hund er ingen umulig kombinasjon! NKK er derfor opptatt av at man setter fokus på hundens betydning i samfunnet, og veier dette opp mot eventuelle ulemper for allergikere.

Allergisamfunnet 

«I Norge tar de ulike offentlige transportmidlene, stort sett alle overnattingssteder og alle spisesteder langt større hensyn til allergikerne i samfunnet enn til hunder og hundeeiere. De aller fleste spisesteder, noen offentlige transportmidler og overnattingssteder har totalforbud mot hund, mens andre har svært strenge regler for når og hvordan hunder kan medbringes».  Skriver NKK i egen artikkel på sine sider. http://www.nkk.no

NKK mener det på disse områdene i samfunnet også må tas langt større hensyn til både hunder og hundeeiere.

Allergi blir også ofte brukt argument for å kunne nekte hundehold i borettslag.

NKK mener allergikere bør bevise sammenhengen mellom sin allergi og den type allergener hunden(e) i borettslaget avgir før et forbud mot hund kan iverksettes.

 

105197692_10154321263040375_591209885022310032_n

Hund kan minske risikoen for astma 

NKK skriver videre: «Tidligere var oppfatningen at hund i familien ga større risiko for at barn kan utvikle allergi, men nyere forskning fra Sverige viser faktisk det motsatte.

Lege og forsker Anna Sandin viser til at det har vært en økning i antall allergikere i samfunnet, men at dette trolig henger sammen med at hygienen er bedret, ikke at flere ikke tåler hund. Svensk og amerikansk forskning viser også at det å vokse opp med hund faktisk kan forebygge allergi og astma.

Dette er med på å understreke viktigheten av å slippe hundene til i samfunnet».

NKK er derfor opptatt av at man setter fokus på hundens betydning i samfunnet, og veier dette opp mot eventuelle ulemper for allergikere.

 

 

Bedre i andre land 

Videre i artikkelen:
«Flere land i Europa er langt mer hundevennlige enn Norge og åpner for at hunder og allergikere kan leve side om side.

I England er flere spisesteder og hoteller merket med ”Open for dogs”, i Tyskland kan hunder medbringes på kafeer og restauranter og i Frankrike er de aller fleste steder svært hundevennlige. I Norge opplever man det stikk motsatte. Her kan selv uteserveringer forby hunder adgang».

Hørte til og med fra en tidligere kollaga som har bodd i sveits, at han kom inn et sted med barnevogn, på en café. Der ble han nektet adgang med vognen, men det var flere hunder tilstede

 

NKK jobber for å endre holdningene i forhold til hvordan hunder og allergikere kan leve sammen i samfunnet og mener det må tas større hensyn til de over fire hundre tusen hundene som finnes i Norge.

Hunder og hundeeiere må tas på alvor og respekteres på lik linje med allergikere.

 

"Belliver here for the Party" (creme pomeranian)
«Belliver here for the Party» (creme pomeranian)

 

 

Renhold 

«Allergikere kan reagere på ulike stoffer (allergener) som hunden avgir gjennom urin, talg, spyttkjertler og pels.

Gjennom godt renhold vil de aller fleste allergener likevel forsvinne fra hotellrom, haller eller offentlige kommunikasjonsmidler hvor hunder har oppholdt seg.

Ved regelmessig børsting og vasking av hunden kan man også redusere mengden allergener».

 

Vi anbefaler at man bruker en shampo med lav PH til hund, som gjør huden sur. Da trives pelsmidd, bakterier, sopp og andre «bassilussker» bedre.

 

Kan jo avslutte med å si at jeg  er veldig allergisk mot hund og må ta mye allergimedisiner før vi feks skal på hundeutstilling…. men pomeranian, tåler jeg helt fint… 

Belinda Isabell Klein (Bella Klein´s Pomeranian)

 

IMG_8133

 

 

Klikk for å vise lysbildefremvisningen.

Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres